🇦🇹Dag 6: Spittal an der Drau - Arnoldstein

4 september 2022 - Arnoldstein, Oostenrijk

KM 65/269 - HM 261/2.219

Ondanks onrustig inslapen door de lallende thuiskomst van het jaarlijkse uitje van de kegelclub, toch een goede nachtrust gehad. Prachtig wakker worden boven op de berg met ochtendnevel en laaghangende wolkjes.

Die verdwenen snel na de start, waardoor het opwarmde tot (te) hoge fiets-temperaturen. De route was vandaag voor 99% over vrijliggende fietspaden, grotendeels gravel en steeds de rivier volgend. Deze Drau stroomt haast niet en heeft een blauw/melk achtige kleur. Er is nergens scheepvaart of een kano te bekennen. Wel zwermen vliegjes die aansporen tot doortrappen.

Na Spittal gaat de rivier in steeds slingerende bogen door het dal. Het onverharde fietspad was lekker vlak, maar werd wel wat saai. De enige paar kilometers niet op het fietspad, waren door het centrum van Villach. Dit stadje is in WOII door de geallieerden voorzien van gratis stadsvernieuwing en heeft dus geen echt historisch centrum.

Na Villach gaat het verder langs de rivier de Gail en dit stuk is iets opwindender, met snelstromend water en een meer beboste route (dus aangename schaduw).

Ik eindig (net op tijd om Max te zien winnen…) in Arnoldstein, dat op het 3 landenpunt ligt van Oostenrijk, Slovenie en Italie. Morgen dus een weerzien met Bella Italia !

Foto’s